Werkwijze

Voor (chronische) klachten en kwalen of complexe ziekte beelden bestaat geen wonderpil. Gelukkig is het menselijk lichaam geen zeepbel die bij het minste of geringste uit elkaar spat. Integendeel zelfs, het lichaam bezit een ongekend regeneratie vermogen. In geval van chronische klachten en complexe ziekte is dit vermogen (ernstig) verstoort waardoor herstel van gezondheid geblokkeerd wordt. Om in staat te zijn een herstelplan voor je te kunnen samenstellen wil ik middels een vraaggesprek inzicht en begrip krijgen van je klachten of ziekte en je hulpvraag in kaart brengen.

Voor het verhelpen van bijvoorbeeld chronische vermoeidheid of complexe ziekteverschijnselen bestaat geen pil of een simpele remedie. Op het moment dat jij je al een tijdje niet fit voelt, lichamelijke klachten ervaart of jezelf langdurig ziek voelt, hebben er al lang een aaneenschakeling van processen plaatsgevonden die deze klachten hebben veroorzaakt. Om ervoor te zorgen dat je voor herstel gevoelig wordt, moet eerst haarscherp duidelijk zijn welke specifieke aaneenschakeling van oorzakelijke factoren ten grondslag liggen aan jouw klachten. Grondig inzicht in en begrip van de oorzaken van jouw klachten acht ik noodzakelijk om jou in staat te stellen te werken aan jou herstel. In de gesprekken leg ik je daarom heel precies de samenhang tussen oorzaken, verstoorde stofwisselingsprocessen en jouw klachten uit.

Ons eerste contact bestaat uit een vraaggesprek waarmee ik de oorzaak van jouw klachten wil achterhalen en jouw hulpvraag in kaart breng. Ook wil ik weten welke medicijnen je gebruikt of gebruikt hebt. Soms is het nodig om ontlastings- en / of bloed en / of urine onderzoek te doen om de status van het moment in kaart te brengen. Aan de hand van het verkregen beeld bespreken we (de eerste) interventie mogelijkheden. Bij minder complexe klachten kan ik de interventie direct uitleggen en kun je er gelijk mee aan de slag. Voor de meer complexe klachten/ziektebeelden heb ik soms meer tijd nodig om een herstelplan voor je uit te werken.

Mijn therapieën grijpen in op verstoorde processen in jouw lijf. Mijn therapieën schudden ‘systemen’ wakker om het resetten van verstoorde stofwisselingspaden mogelijk te maken. Middels gerichte prikkelingen zet ik jouw huidige metabole systeem onder ‘stress’, met als doel een herstel prikkel in gang te trekken. Daarom zijn het interventies. Zonder die prikkels is herstel niet mogelijk.

Voor mij is het geven van aandacht en zorg aan mijn cliënten en hun klachten heel belangrijk. Ik luister en kijk heel goed naar je en ik neem je verhaal serieus. Ik bestudeer continu actuele internationale medische literatuur om gedegen en zinvolle interventies te kunnen bieden. Daarna vraagt het kracht en discipline van jou om het interventie traject naar herstel volledig te volgen. Wanneer je dat nodig vindt, wil ik je daar natuurlijk bij helpen.

Wat mag je van mij verwachten?

Op locatie

Omdat ik aanvragen vanuit het hele land krijg en sporters vaak op locatie trainen heb ik geen eigen praktijkruimte. Ik kom naar je toe en bezoek je op je eigen locatie. Uiteraard kan je ook naar mij toe komen, als je dat beter schikt. Ook ben ik als personal trainer in te huren.

Ben je nieuwsgierig of ik je kan helpen, bel of mail me dan. In een kort eerste mail/telefoon gesprek kan ik bepalen of ik je helpen kan en je vertellen wat de kosten zijn. Voor mensen die er moeite mee hebben om leefstijlveranderingen in te voeren en consequent vol te houden, organiseer ik persoonlijke begeleidingsdagen. Dat kan één volle dag zijn of een meerdaags begeleidingsprogramma zijn.

Een dergelijke programma (ca 08.00- ca 20.00 uur) inclusief maaltijden, laat je wennen aan veranderingen en zorgt voor verhoging van jouw fitheid en vitaliteit door vooral jouw intracellulaire recycle en regeneratieprogramma’s te prikkelen. Tevens leer je in welk ritme je moet leven om jouw gezondheid en vitaliteit uit te breiden. Het programma wordt vooraf doorgesproken en de kosten in kaart gebracht.

Terug

Image