Ruud Elfers

Mijn passie is sport, prestatie maximalisatie en gezondheid en het vergaren van kennis van deze vakgebieden. Grote belangstelling heb ik voor de anatomie, de fysiologie, de psychologie, de biochemie en de moleculaire biologie. Als leraar lichamelijke opvoeding heb Ik 11 jaar voor de klas gestaan. 20 jaar lang heb ik honk- en softbalteams getraind en gecoacht, met als hoogtepunt deelname aan de Olympische Spelen van Atlanta in 1996.

Na mijn onderwijsperiode ben ik bijna 25 jaar vertegenwoordiger geweest voor drie bedrijven. Naast mijn werk heb ik cursussen, opleidingen en nascholingen gevolgd om mijn honger naar kennis te stillen. Mijn laatste opleiding was de cursus kPNI die de fysiologie, bio chemie en de psychologie et elkaar verbindt. Met de kennis die ik de afgelopen 40 jaar verzameld kan ik mensen helpen hun gezondheid, hun fitheid en hun vitaliteit sterk te verbeteren. Om deze reden ben ik op 63 jarige leeftijd voor mezelf begonnen.

Naast mijn commerciële werk ben ik trainer/coach geweest van honk- en softbal teams en ben ik manager / coach van het Nederlandse dames softbalteam geweest van medio 1993 tot medio 1996 met als hoogtepunt de deelname aan de Olympische Spelen van Atlanta 1996.

Via nascholingen, cursussen, opleidingen en zelfstudie heb ik me vergaand verdiept in de fysiologie, biochemie en de psychologie. Mijn laatste studie was een kPNI opleiding die de fysiologie, de psychologie en biochemie met elkaar verbindt. Al meer dan 40 jaar bestudeer ik cellulaire stofwisselingsprocessen en trainingsmethodieken.

Om mensen met mijn kennis te kunnen helpen en om mijn hart en passie weer te gaan volgen, vond ik het tijd voor een carrière switch terug naar mijn ‘roots’. Van het bedrijfsleven heb ik afscheid genomen en ik ben op 63 jarige leeftijd voor mezelf begonnen. Ik ben een ‘out of the box denker’ en denk ik in mogelijkheden en in oplossingen. Dat is een grote kracht van me. Health Optimizing Coach noem ik mezelf, omdat het kort en bondig zegt wat ik doe.

Waarom ik mensen en hun gezondheid wil ondersteunen

Gezondheid is voor de mens zijn grootste goed. Zonder gezondheid is het onmogelijk om zin, betekenis en vervulling aan het leven te geven. Gezondheid is zo elementair dat ik het als mijn missie zie om anderen te laten voelen dat het toepassen van de beginselen om goede gezondheid in stand te houden betrekkelijk eenvoudig is. Ik wil deze beginselen aan zoveel mogelijk mensen aanbieden opdat zoveel mogelijk mensen de mogelijkheden en kansen zien om een vitaal leven te leiden. Met het aanreiken van deze grondbeginselen wil ik ervoor zorgen dat je gemotiveerd raakt om een gezondheid bevorderende levensstijlverandering door te voeren. Het toepassen van deze principes zal je fysieke conditie, je aanpassend vermogen en je weerstand tegen het ontstaan van kwalen en ziekten positief beïnvloeden.

Mijn interventies zijn stapsgewijze herstelplannen. Ze vinden hun bron in de wetenschap en ze nodigen jou uit (weer) in beweging te komen, of je nu gezond bent of last hebt van kwalen en klachten. Ik nodig je uit buiten je comfort zone te treden, nieuwe ideeën door te voeren en een nieuwe weg in te slaan. Hierdoor blaas je jezelf als het ware nieuw “leven” in. Die gevoelens van nieuwe energie, dat is iets wat ik iedereen gun. Terug

Image